Activiteit

Tekst: Sven Van Elst, algemeen secretaris VVH - Foto: Els Matthysen, stafmedewerker communicatie VVH

Prijs Inspirerend Sociaal Wonen 2018

 

In 2018 reikt VVH voor de tweede keer de Prijs Inspirerend Sociaal Wonen uit. Het thema van de prijs is “positieve beeldvorming van sociaal wonen”.

VVH wil met dit thema initiatieven van sociale huisvestingsmaatschappijen uit de periode 2013-2017 die bijdragen tot het bevorderen van het imago van de sociale huisvestingssector bij een zo ruim mogelijk publiek in de kijker zetten.

Daarbij wordt niet gedacht aan het eerder klassieke “lintjes doorknippen met aansluitend een receptie voor de genodigden en een eetfestijn voor de sociale huurders” bij de ingebruikname van een nieuw project, maar wel aan activiteiten, evenementen, publicaties, … die op een originele manier mensen kennis laten maken met de sociale huisvestingssector (de SHM’s) en de sociale huurders. Een voorbeeld van een dergelijk initiatief is de reeks Roots die al sinds 2013 in Fundamenten verschijnt en waarbij Bekende Vlamingen die opgroeiden in een sociale woning getuigen over hun positieve ervaringen met de sociale huisvestingssector.

De Prijs Inspirerend Sociaal Wonen 2018 wordt uitgereikt net voor de zomer. Houd dus zeker VVH.be in het oog voor meer informatie!