Roots

Tekst en foto's Els Matthysen, stafmedewerker communicatie VVH

Bekende Vlamingen als rolmodellen voor sociale huurders

 

Een bokser, een imam, een zanger, een bedrijfsleider… Bij de boekvoorstelling Trots op mijn Roots gingen ze met elkaar in gesprek over wat hen verbindt: ze groeiden allemaal op in een sociale woonwijk.

Acteur Gène Bervoets kon jammer genoeg niet aanwezig zijn op de boekvoorstelling. Hij groeide op in een sociale woonwijk in Antwerpen Kiel.

Vijf jaar lang bracht VVH in haar magazine Fundamenten getuigenissen van bekende personen die zijn opgegroeid in een sociale woonwijk. Deze verhalen zijn gebundeld in het boek Trots op mijn Roots – Inspirerende verhalen over sociaal wonen. En dat ze trots zijn op hun afkomst staat als een paal boven water. Op de boeklancering op 20 september waren niet minder dan twaalf van de geïnterviewden aanwezig. Koen Crucke, Daniella Somers, Axl Peleman, Khalid Benhaddou, Frank Impens, Tom Dice, Lies Baarendse, Marc Descheemaecker, Dodji Ayigah, Karen Corrigan en Ann De Brabandere gingen met elkaar in gesprek over hun jeugd in een sociale woonwijk en wat dat betekende voor hun verdere leven.

Khalid Benhaddou: “Ik was als kind een grote fan van Samson en Gert. Had ik geweten dat Koen Crucke ook was opgegroeid in een sociale woning … Daar had ik mij aan kunnen optrekken. Dan had ik hem als een soort van rolmodel kunnen zien.”

Boekvoorstelling Trots op mijn roots.

Het was bijzonder om te zien en te horen hoe een bokser, een imam, een zanger, een bedrijfsleider… elkaar begrepen door wat hen verbindt: ze groeiden allemaal op in een sociale woonwijk. Beweging.net verwoordde het heel treffend in haar magazine Visie: sociaal wonen als hefboom naar een beter leven. (www.beweging.net - Visie nr. 20 p.1-3). 

Bekende Vlamingen als rolmodellen: inspireer jouw sociale huurders
Wil je net als sociale huisvestingsmaatschappij DE ARK, Dijledal of Providentia graag een fragment uit het boek brengen in je huurderskrant? Of als vaste rubriek? Of als bijdrage in het gemeente- of stadsmagazine? Stuur dan een e-mail naar els.matthysen@vvh.be voor teksten, foto’s uit het boek en copyright. DE ARK projecteert ook foto’s van de bekende sociale huurders uit het boek in haar ontvangstruimte.

Leen Fisack, verantwoordelijke communicatie bij SHM Providentia: “We willen graag foto’s en citaten van de BV-rolmodellen ophangen in onze inkomhal, in de eetzaal en de vergaderzalen. We gaan de verhalen ook brengen in onze huurderskrant en op onze website.”

Inspireer of bedank je bestuurders of medewerkers
Ongetwijfeld kunnen de verhalen van bekende en minder bekende Vlamingen, geschreven met een hart voor sociaal wonen, ook de nieuwe bestuurders inspireren of een mooi geschenk zijn voor uittredende bestuurders. Of een zinvol nieuwjaars- of verjaardagscadeau voor medewerkers die zich dagelijks inzetten voor sociaal wonen. Nog een tip: organiseer je in jouw huurdersblad een wedstrijd, schenk dan een exemplaar van Trots op mijn roots als inspirerende prijs voor jouw sociale huurders! 

Boek Trots op mijn roots

Bekijk de foto's boeklancering Trots op mijn roots

 

Boekvoorstelling Trots op mijn roots

 

Panelgesprek op boekvoorstelling Trots op mijn roots

 

Axl Peleman op boekvoorstelling Trots op mijn roots

 

Sociale huurder kijkt boek Trots op mijn roots in (ontvangstruimte DE ARK)

 

Huurderskrant DE ARK

 

Ontvangsruimte SHM met citaten Bv's uit boek Trots op mijn roots