Housing Europe

 

 

 

 

 

 

VVH is lid van Housing Europe, de Europese koepelorganisatie van publieke, coöperatieve en sociale huisvesters. De federatie telt 45 leden en partners in  24 landen. Samen beheren zij maar liefst 26 miljoen sociale woningen. Dat is ongeveer 11% van de het totale aantal woningen in de Europese Unie.

De visie van Housing Europe? Een Europa dat toegang biedt tot degelijke en betaalbare woningen voor iedereen. In gemeenschappen die zowel sociaal, economisch als ecologisch duurzaam zijn en waar iedereen de kans krijgt om zich volledig te ontplooien. Meer weten? Neem dan zeker een kijkje op hun website.

Waarom is VVH lid van Housing Europe?
Lidmaatschap betekent concreet dat Housing Europe de belangen van VVH, en dus van de Vlaamse sociale huisvestingsmaatschappijen, vertegenwoordigt op Europees niveau. Daarnaast organiseert de Europese koepelorganisatie boeiende, internationale evenementen en faciliteert zij de uitwisseling van expertise van en de samenwerking tussen de verschillende leden. Zo kunnen de leden en partners elkaar inspireren.